Kronborg Slot

Kronborg Slot er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Slottet ligger på Sjællands yderste spids, hvor Øresund er smallest.

I 1420'erne begyndte den danske konge, Erik af Pommern, at opkræve en særlig sundtold af de forbisejlende skibe. For at understøtte denne opkrævning lod han opføre en stærk fæstning ved navn Krogen på det sted, hvor Kronborg nu ligger. Fæstningen bestod af en række huse bag en ringmur.

Siden opførelsen blev Krogen udbygget løbende, og i 1570'erne og 1580'erne lod Frederik 2. borgen bygge helt om med fire fløje ved de nederlandske byg­me­stre Anthonis van Obbergen og Hans van Paeschen, der også skabte fæst­nin­gen med fire bastioner.

Under Karl Gustav-krigene blev Kronborg hærget af både tyske og svenske soldater. Skulpturer, springvand og malerier blev stjålet. En uvurderlig genstand blandt de røvede ting var kong Frederik 2.s bordhimmel.

I kasematterne sidder Holger Danske i gips. Efter legenden rejser han sig fra bordet og redder Danmark, hvis landet skulle komme i fare.

Shakespeares skuespil Hamlet er henlagt til slottet i "Elsinore"; det engelske navn for Helsingør.

Kronborg er medtaget på UNESCOs Verdensarvsliste.

Yderligere information

  • Adresse: Kronborg Slot, Kronborg 2 C, 3000 Helsingør
  • Afstand: 13 km

Fredensborg Feriehuse - Davidsvænge 7 - 3480 Fredensborg - (+45) 48 48 48 76


© 2014-20 Fredensborg Feriehuse